Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону
Колись я була переконана, що зварити гарний бульйон неймовірно важко. Те, що виходило у мене майже завжди призводили до щось непевне з невиразним смаком, а м'ясо виходило жорстким. Тому я обмежувалася напівфабрикатами, хоча дуже хотіла про ідеальну ароматну, золотаву та прозору страву, яку подавали в ресторанах.

Прорив стався, коли я натрапила в інтернеті на сайт Майстер вдома. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Вивчаючи публікації, я натрапила на потрібний — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». Щоправда я зосередилася виключно на бульйоні, сам рецепт бульйону став для мене кулінарною істиною.

Процес приготування виглядав так:

1. Керуючись інструкцією з [я взяла яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Воду використовувала виключно холодну, повністю зануривши продукт.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на максимальному вогні. І тут найголовніше — зняла весь шум, що з'явився на поверхні. Колись я нехтувала цією процедурою, і бульйон виходив каламутним.
3. Зробила нагрівання ледь помітним, до стану ледь помітного булькання. Поклала головку цибулі, морквину, лаврушку, перець горошком і трішки солі. Томила страву майже на три години, під кришкою.
4. Процідила готовий бульйон. На подив, він був неймовірно прозорим, з насиченим янтарним забарвленням і неймовірним духом, що вся квартира наповнилася затишком.

Тепер я варю його регулярно і з великим задоволенням. Він став основою для моїх улюблених супів, чи просто самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли знімаю пробу свого кулінарного шедевру, я згадую портал, що став для мене провідником у світ справжнього кухарського мистецтва.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread:
1 Guest(s)